torstai 22. syyskuuta 2016

Blogittomat vuodet 2013-2016

Taas on ajoittain mielessä kytenyt ajatus blogin päivittämisestä. Välillä ajatuksissa mietin, että aloitan kokonaan uuden blogin, kun taas seuraavalla hetkellä mietin jatkavani vanhaa joko siitä, mihin vuosia sitten jäin, tai sitten poistan tai arkistoin kaiken vanhan ja aloitan puhtaalta pohjalta.

Miksi sitten joskus jätin bloggauksen? Se ei ollut mitenkään tietoinen valinta. Kesä 2013 meni hyvin tiiviisti kahta työtä tehden ja vapaa-ajan (=yöt) riensin kaverien kanssa. Edelleen mietin, etten enää moiseen pystyisi. Tosi rankkaa se oli. Syksyllä alkoi yo-kirjoitukset, tosin niihinkään en aikaani pahemmin käyttänyt. Syksyllä kävin vielä koulussa, viikonloput töissä ja kaverien kanssa. Kirjoitusten aikoihin sain mahtavan tilaisuuden kokeilla yksin asumista pari viikkoa tuttuni kämpässä, ennen kuin hän itse muutti sinne.

Alkutalvesta sain lukion kurssit täyteen ja olin viikot kotona, viikonloput töissä. Samoihin aikoihin aloin myös seurustelemaan, mikä johti siihen, minkä en uskonut omalla kohdallani käyvän: kavereiden kanssa olin tosi vähän.

Kap Verde maaliskuu 2014

Keväällä 2014 jatkui kirjoitukset, muun ajan makoilin kotona. En käynyt viikonloppuisinkaan töissä. Vietin paljon aikaa poikaystävän vanhemmilla. Kävin myös ensimmäistä kertaa Ruotsia pidemmällä maailmalla: Kap Verdellä, Boa Vistan saarella serkkuni perheen kanssa.
Huhtikuussa alkoi taas viikonlopputyöt. Kävin lähihoitajan pääsykokeissa, muihin aloihin en edes hakenut. Toukokuussa valmistuin ylioppilaaksi.

Yo 31.5.2014

Pizzanpyörittäjä

Kesällä 2014 tein taas suurimmaksi osaksi 6 päivää viikossa töitä. Meillä oli tosi hyvä työporukka, tykkäsin olla töissä. Rankkaa se silti oli ja fyysisesti olin aika poikki. Kesän ajan suostuttelin Tonia muuttamaan. Mulla olis ollut ihan liian pitkä koulumatka ja tosi huonot bussiyhteydet Tampereelle. Laihdutin myös kevään ja kesän aikana tulleita stressikiloja pois.

Tältä meillä näytti muuton jälkeen elokuussa 2014

Tuparit elokuu 2014

Elokuussa muutettiin Tonin kanssa yhteen. 2h ja keittiö, 48 neliötä, ei parveketta. Meillä ei pariin ekaan kuukauteen ollut pyykkikonetta, ja muuttohetkellä oltiin ilman sohvaa, tv-tasoa, ruokapöytää ja sänkyä! Elokuussa alkoi mulla myös lähihoitajan opinnot ja syksyn ajan kävin viikonloppuisin töissä; lokakuussa tosin vaihdoin työpaikkaa. Syksy oli aika rankka ja väsyneenä kävin pyörällä päiväkodissa harjoittelussa 10km päässä. Loppuvuonna 2014 sain myös pienen siskon <3

Ekoille lomille!

Tammikuussa 2015 Toni lähti armeijaan, eka viikko oli aika raskas, mutta sitten helpotti. Mulla alkoi talvellä hoidon ja huolenpidon harjoittelu, josta tykkäsin tosi paljon. Aloitin taas tammikuiseen tapaani jonkinmoisen herkkulakon ja dieetin, joka sujui siihen asti, kunnes alkoi kuntoutuksen työssäoppijakso, jossa en oikein viihtynyt. Maaliskuussa vaihdoin taas työpaikkaa ja pitsat vaihtui kahvilan ihmeelliseen maailmaan.

Tässä kohtaa luulin, että musta tulee jotain muuta kun päikyntäti!

Kesällä Toni pääsi armeijasta ja samoihin aikoihin mulla alkoi kunnolla kesätyöt. Stressasin tosi paljon, koska töissä oli paljon kaikkea uutta. Päivät oli rankkoja ja pitkiä, eikä hermoilua helpottanut se, että tunsin kahvilapäällikön entuudestaan ja halusin tehdä kaiken extrahuolellisesti. Onneksi kaikki työkaverit oli ihania <3

Käytiin loppukesästä asuntonäytössä eikä millään oltais uskottu saavamme vuokralle sitä kämppää, koska hakijoita oli useampia, ja meillä oli irtisanomisaikaakin melkein pari kuukautta. Kysessä oli meidän naapuritalo, joten muuttomatkakin oli lyhyt. Lokakuussa sitten asuinala lisääntyi 57,5 neliöön ja parvekekkin löytyy. Kaiken kaikkiaan nykyinen kämppä on tosi paljon paremmassa kunnossa kuin edellinen.

Lähihoitaja vm 2016


Loppuvuosi meni viikot koulussa, viikonloput töissä. 2016 alussa pääsin parhaimpaan työssäoppipaikkaan, mitä vaan ikinä olisin voinut edes kuvitella! Aloitin taas vuodenaloitusdieetin... Koulu loppui maaliskuussa, todistuksen hain huhtikuussa. Synttäripäivänäni, 1.4., kävin keikalla iltavuorossa Tamperelaisessa päiväkodissa ja sinne jämähdin. Otin riskin ja irtisanouduin kahvilahommista. En tiennyt yhtään, löydänkö oman alan töitä. Huhtikuu meni erinäisiä sijaisuuksia tehden, toukokuun alussa vaihtui talo saman johtajan alaiseen toiseen päiväkotiin, josta sain vuorotteluvapaan sijaisuuden. Kesä meni töissä ja sama homma on jatkunut nyt jo syksylläkin. Kyllä tää ”maanantaista perjantaihin töitä”-arki tuntuu helpolta opiskeluaikaan verrattuna. Mulla vaan on jonkinmoinen vimma, että aina kun töissäkin on alkanut sujua, olen vaihtanut työpaikkaa… Nytkin laitoin amk-haun menemään. Tosin, erittäin epätodennäköistä että pääsen sisään. Ja oikeestaan mulle kelpaisi nyt vaan ihan tää työelämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti