tiistai 25. joulukuuta 2012

Glögipannacotta

Lupailin eilen ohjetta tekemääni helppoon pannacotaan joten tässä se nyt tulee! En siis ole aiemmin maistanutkaan pannacotaa ja lähdin yrittämään sen valmistusta. Hyväähän siitä kuitenkin tuli!
Alunperin ohje oli Pirkka-lehdestä, mutta kuten aina mulle käy, muokkasin sitä taas "ihan pikkuisen".
Kaikki mitä tarvitset (6 annosta):
2dl glögiä
vaniljatanko tai vaniljasokeria
2dl maitoa
½dl sokeria
3 liivatinlehteä tai 3tl liivatinjauhetta
2dl kermaa
2dl turkkilaista jogurttia
(koristeeksi piparia)
1dl hyytelösokeria
1. Ensin kattilassa kiehautetaan kerma, maito, sokeri ja vaniljatanko. Seos otetaan pois levyltä ja liivatinlehdet lisätään joukkoon. Kun kermaseos on hieman jäähtynyt, lisätään turkkilainen jogurtti. (Huom! seosta ei saa jäähdyttää liikaa, koska muuten se ehtii jähmettyä ennen jogurtin lisäämistä!) Sitten seos annostellaan tarjoiluastioihin ja annetaan jähmettyä kylmässä. Jotta seos jähmettyy kunnolla, se kestää n. 2h! Itse jähmetin jääkaapissa n. 30 min ja lisäsin kiilteen siis hieman liian aikaisin ja osa kiilteestä sekoittui kermaseokseen.
2. Kiilteen valmistamiseksi mittaa kattilaan glögi ja hyytelösokeri. Kiehauta ja ota pois levyltä. Annostele kiille pannacotan pinnalle kermaseoksen jähmetyttyä jääkaapissa n. 1h.
 
Seuraavalla kerralla teen kiillettä kaksinkertaisen annoksen, sillä käyttämäni tarjoiluastiat taisivat olla liian laakeita jotta kiille riittäisi kunnolla. Itse laittaisin kermaseokseen lisäksi vähän enemmän sokeria.
 
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tällä on kiva yllättää perhe erityisesti nyt joulunaikaan! oli helppo tehdä ja maku oli tosi täyteläinen! Ja jos ei pidä glögistä, voi sen korvata millä tahansa muulla mehulla!

2 kommenttia:

  1. nam näyttää hyvält :) pakko kokeil täs loman aikana :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä tännekkin kehuista ja kiva kun tykkäsit ! :) Ps. Tosi hyvän näkösiä pannacottia :P

    http://1againstme.blogspot.fi/

    VastaaPoista